Kontakt kundeservice på tlf. 31 90 00 14 - mail@quickpart.no - eller skriv til oss på chatten.
Logg inn

10 tips til kjøkkenet

Det er ingen vei omkring kjøkkenet i hverdagen. Selv om du ikke lager mat, må du fortsatt ut i kjøkkenet for å hente en kopp kaffe, smøre et ostesmørbrød eller ta et glass vann.

Derfor har vi bestemt å dele våre topp 10 beste tips til kjøkkenet - både innen matlaging og rengjøring. Tips som både gjør oppgavene dine i kjøkkenet enklere og raskere.

5 gode tips til matlaging

Stek bacon i ovnen din

Det er mange måter å steke bacon på, og den mest brukte er nok å legge det saltet grisegullet i en varm stekepanne. Det sprøyter imidlertid mye, så en grundig rengjøring kan være nødvendig deretter, hvorpå det kan være vanskelig å unngå at baconet blir litt brent. I tillegg kan matlukten fra baconstenningen fylle hele huset, og det er en deilig duft når man er sulten. Men når det er leggetid, er det kanskje ikke like hyggelig.

Men du kan unngå det hele hvis du i stedet steker baconet i ovnen. Dette gjør du ved å plassere baconskivene i et enkelt lag på en bakeplate med bakepapir. Deretter legger du ytterligere et stykke bakepapir ovenpå, og dette vil fange fettsprut. Siden setter du inn platen i ovnen på 200 grader og venter i 10-15 minutter inntil baconet er sprøstekt. La fettet renne av på et papirhåndkle - og voilà: Helt perfekt, sprøstekt bacon.

Kok pølser med vannkokeren din

Pølser bør egentlig ikke kokes, ellers sprekker de. I stedet skal de bare bli varmes gjennom og det gjør du lettest på følgende måte:

Legg til pølsene dine i en tom gryte og fyll vannkokeren din med vann. Når vannet er kokt og vannkokeren slår seg av, heller du vannet over pølsene. Legg på lokket og la pølsene i kaldt vann i ca. femten minutter. Da har du varme pølser og trenger ikke å holde et øye på gryten under stekingen.

Unngå at risgrøten blir brent

Risgrøt er både billig og lett hverdagsmat - hvis ikke grøten blir brent, som risgrøt ofte blir.

Men du kan sørge for at det ikke skjer, og samtidig slippe å stå og røre i gryten hele tiden, hvis du bruker en tykkbunnet gryte og en stekepanne i kombinasjon med hverandre.

Du fyller bare stekepannen med vann, plasserer den på koketoppen og setter på gryten med ris og heller i melk. Dermed skaper du en ekstra bunn som opptar den hårde varmen og slipper at risgrøten brenner fast i bunnen. Sørg dog for at det er vann i stekepannen - ellers kan den bli brent.

Ikke noe mer sprut fra blandeskålen

Noen skåler har et innebygd sprutelokk, men mange har ikke det. Spesielt de populært Margrete-skålene blir levert uten, og det kan resultere i både melstøv og fløtesprut når du pisker i forbindelse med baking.

Hvis du har en gammel LP-plate liggende der hjemme (de man lytter på musikk på før CDer kom til), kan du bruke den som sprutelokk. Alt du må gjøre er å stikke vispen gjennom hullet i midten og sette dem i elvispen. Deretter kan du legge LPen ovenpå skålen. Nå er det ingenting som sprøyter og LPen kan lett tørkes av med en klut etter bruk.

Kjevle ut deigen din på en frysepose

Spesielt når du skal kjevle ut deigen tynt og deretter flytte den til f.eks en paiform, er det lettest hvis den lett løsner fra bordplaten. Men det kan være vanskelig siden du også er nødt til å begrense hvor mye mel du bruker, slik at deigen ikke blir tørr.

Du kan lett løse det ved hjelp av en knaflate som du f.eks. kan finne her. Hvis du ikke har en knaflate, kan du i stedet bruke en frysepose i verste fall. Du klipper bare opp den, slik at den kan plasseres på bordet i ett enkelt lag. Hvis du gjør bordet litt fuktig på forhånd, klabber den ellers lett til bordplaten, slik at posen ikke glider rundt.

Når posen skal være i direkte kontakt med mat, er det viktig at du bare bruker en frysepose, fordi det er ment for matvarer. Søppelsekker og bæreposer kan nemlig gi de uønskede stoffene til deigen.

5 gode tips til rengjøring

Engangsklute

Dei og kjøttfarse sitter fast - selv når de brukte skålene skal rengjøres etter bruk. Dette betyr også at rengjøringsbørsten eller rengjøringssvampen trenger rengjøring når de brukes til blandekåler med deigrester. Og så kan det gjøres!

I stedet kan du dra nytte av en engangsvaskeklut. Du kjenner dem fra små barns stellebord og i butikkene er de vanligvis også sammen med bleier og barnemat. Men de er like brukbare i hverdagshjemmet som på myk babyhud. De har nemlig struktur nok til at du kan skrubbe med dem og siden kastes når du er ferdig med å vaske skålene.

Ikke noe mer klebrighet og ekstra rengjøring!

Enkel rengjøring av mikrobølgeovn

Du kan gjøre mikrobølgeovnen din ren på bare 12 minutter hvis du bare har en sitron og en skål. Du kutter bare sitronen i to halvdeler og legger den ene delen i en skål som tåler å være i mikrobølgeovnen.

Deretter heller du vann i skålen inntil vannstanden når til midten av sitronen - og la mikrobølgeovnen kjøre i 10 minutter.

Vanndampen har nå løsnet all skitt og du kan bare tørke av ovnsrommets alle sider med en fuktig klut.

Si farvel til flygende plastkopper

Barnas plastservise og eggeglass har spesielt en tendens til å fly rundt i oppvaskmaskinen. Det betyr at de sjelden blir riktig rene ettersom de tipper rundt og blir fylt med skittent oppvaskvann.

Dog kan du gjøre det hele enklere ved å plassere de små og lette delene i et større glass eller et passende skål som kan holde plastdelen på plass under vaskingen. På denne måten ligger de sikkert og kan derfor ikke er lenger blir flyttet eller skyves rundt i maskinen under vask.

Enkel rengjøring av termos av rustfritt stål

Rustfritt stål på bordet ser fint ut, men hvis du har en termos som er dårlig til å samle rester fra kaffe og te med helletuten, oppstår ofte misfarginger. Du kan enkelt polere din rustfrie stålkanne med et spesielt rengjøringsmiddel for rustfritt stål, men det fjerner vanligvis bare fingeravtrykk. Hvis du vil gjerne kafferestene helt, kan du i stedet bruke rengjøringsmiddel for keramisk glass. Du dupper bare rengjøringsmiddel i området med et papirhåndkle og la det sitte litt og gnir etterpå med en myk klut som ikke gjør riper i overflaten.

Du kan finne rengjøringsmiddel for keramisk glass her

...Og et tips for innvendig rengjøring

Innsiden av termosen blir lett blank og ren igjen, hvis du strør en teskje med vanlig bakepulver i kannen, og deretter fyller den med kokende vann. Da vil blandingen begynne å bruse - og beleggene vil fjerne seg selv.

Når vannet ikke lenger bruser, skal du helle ut halvparten av vannet, skru på lokket og rist kannen godt. Hell så alt ut og skyll med kaldt vann et par ganger. Hvis det fortsatt er belegg, må du bare gjenta prosessen til du er helt fornøyd.

Lett og enkelt!